A Thaiföld specialista
   

Thaiföldről / Aktuális információk, napi hírek Thaiföldről, Phuketről, Samuiról, Koh Changról

Aktuális információk, napi hírek Thaiföldről, Phuketről, Samuiról, Koh Changról


 

2020. június 30., Bangkok

A Thaiföldi Polgári Légiközlekedési Hatóság (CAAT) legfrissebb bejelentése, miszerint külföldiek meghatározott csoportjainak 2020. július 1-jétől engedélyezi a királyságba való belépést.

A CAAT szerint mivel a COVID-19 jelenlegi helyzete sok külföldi országban továbbra is súlyos, ezért intézkedéseket kell bevezetni a Thaiföldre történő utazás korlátozása érdekében, hogy az illetékes tisztviselők vagy a fertőző betegségeket ellenőrző tisztviselők hatékonyan tudják ellenőrizni és megelőzni az új járvány kialakulását a Királyságban.

A CAAT a következőképpen adja ki a légi járműveknek 2020. július 1-jétől történő felszállásnak vagy leszállásnak feltételéről szóló értesítést a Királyságba:

1. A következő repülőgépek a CAAT engedélyével felszállhatnak vagy leszállhatnak a Királyság nemzetközi repülőterein:

Állami vagy katonai repülőgépek
Vészhelyzeti leszállások
Technikai leszállási repülések kirakodás nélkül
Humanitárius segítségnyújtás, orvosi és mentőrepülések
Hazaszállítási repülések
Rakomány járatok

(2) A CAAT csak akkor engedélyezi személyszállító repülőgépek számára a Királyság nemzetközi repülőterére történő repülést és onnan kilépést, felszállást vagy leszállást, ha az utasok vagy a fedélzeten tartózkodó személyek a következő kategóriák egyikébe tartoznak:

-Thai állampolgárok.
-Mentességet élvező személyek vagy a miniszterelnök által engedélyezett vagy meghívott személyek, vagy a rendkívüli helyzetek rendezéséért felelős személyek vezetője, hogy szükség szerint belépjenek a Királyságba. Az ilyen engedélyekre vagy meghívásokra meghatározott feltételek és határidők vonatkozhatnak.
-Nem thaiföldi állampolgár, aki egy thaiföldi állampolgár házastársa, szülője vagy gyermeke.
-Nem thaiföldi állampolgárok, akik érvényes tartózkodási igazolással vagy engedéllyel rendelkeznek a Királyságban való tartózkodáshoz.
-Azok a nem thaiföldi állampolgárok, akik érvényes munkavállalási engedéllyel rendelkeznek, vagy akiknek munkavállalása engedélyezett a Királyságban, beleértve házastársukat vagy gyermekeiket.
-A szükséges áruk szállítói, amelyek teljesítése után azonnal visszatérnek a kiindulópontra.
-A legénység tagjai, akiknek be kell utazniuk a Királyságba, de meghatározzák a visszatérés dátumát és időpontját.
-Nem thaiföldi állampolgárok, akik a thaiföldi hatóságok által jóváhagyott oktatási intézmények hallgatói, beleértve a hallgatók szüleit vagy gyámjait.
-Nem thaiföldi állampolgárok, akik Thaiföldön orvosi kezelésre szorulnak és kísérőik. Ez azonban nem foglalja magában a COVID-19 gyógykezelését.
-Diplomáciai missziókban, konzuli ügyekben, nemzetközi szervezetekben, kormányzati képviseleteken , Thaiföldön dolgozó külföldi kormányzati ügynökségekben vagy más személyekben más nemzetközi ügynökségekben, a Külügyminisztérium által meghatározott személyek, ideértve a házastársukat, szüleiket vagy gyermekeiket.
-Nem thaiföldi állampolgárok, akik külföldi országgal kötött külön megállapodás alapján léphetnek be a Királyságba.

3. A 2. pont szerint a Királyságba belépő repülőgépeknek és utasoknak, illetve személyeknek meg kell felelniük a thaiföldi bevándorlási törvény, a fertőző betegségekről szóló törvény, a légi navigációs törvény, valamint a közigazgatásról szóló sürgősségi rendeletben meghatározott feltételeknek.  

 

Június 9., Phuket
Phuketen a strandok újra nyitnak.

A phuketi repülőtér várhatóan Június 16.-án fog újranyitni.


Június 7., Bangkok

A Királyi Palota újra kinyitott.

 

Június 6., Thaiföld
június 6-tól további hét thaiföldi repülőtér nyitotta meg újra belföldi járatait.

A thaiföldi Polgári Repülési Hatóság (CAAT) szerint a repülőterek a következők: Tak, Trad, Nakhon Ratchasima, Narathiwat, Pai, Phetchabun és Sukhothai.
Ezen repülőterek nyitvatartási ideje 6 és 20 óra között lesz korlátozva.

A CAAT listája szerint a belföldi járatokra nyitott repülőterek: Khon Kaen, Chumphon, Tak, Trad, Trang, Nakhon Phanom, Nakhon Ratchasima, Nakhon Si Thammarat, Nan Nakhon, Narathiwat, Buri Ram, Pai, Phitsanulok, Phetchabun, Phrae , Mae Sot, Mae Hong Son, Ranong, Roi Et, Loei, Lampang, Sakon Nakhon, Sukhothai, Udon Thani és Ubon Ratchathani.

A következő repülőterek nyitottak belföldi és nemzetközi járatokra: Krabi, Chiang Mai, Don Mueang, Mae Fah Luang Chiang Rai, Koh Samui, Suvarnabhumi, Surat Thani, Hat Yai, Hua Hin és U-Tapao.


Június 1., Koh Chang
Április 4.-e óta Koh Changot és Trat tartományt a túristák nem látogathatták. A mai napon Trat tartomány újból megnyílt. A belföldi túristák most újból meglátogathatják a szigetet.
Koh Changon, ill. Trat tartományban nem volt koronavírusos eset.

 

Thaiturizmus Utazási Iroda Kft.

1013 Budapes, Attila út 15.
Telefon: (1) 213-5133,
Mobil :+36-30-373-6738
E-mail: info@thaiturizmus.hu
MKEH: U-001500

UTAZÁSI SZERZŐDÉS
ADATÉDELEM


NYITVA TARTÁS

Hétfő-Csütörtök: 09:00-17:00
Péntek : 09:00-15:00
Szombat-Vasárnap: Zárva


LÁTNIVALÓK

Thai körút, Kambodzsa körút, vietnami körút, Thaiföldi utazás, Thaiföldi utak, Utazás Thaiföldre. Vietnámi utazás. Városnézés Bangkokban magyar nyelvű idegenvezetővel. Utazás phuketre, phuketi utazás. Koh Samui utak, utazások. Pattaya utak, utazások. Koh Chang utak, utazások, Krabi utak, utazások. Thaiföld, Bangkok, Phuket, Koh Samui, Chiang Mai, Krabi, Phuket, Pattaya, Rayong, Koh Chang. Kambodzsa, Vietnam, Siem Reap, Angkor Wat, Hanoi, Ho Chi Minh City.

Honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek. Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem továbbítjuk.

© 2020 thaicentrum.hu - Minden jog fenntartva!