A Thaiföld specialista
   

Látni kell / Bangkok

Bangkok


Bangkok vagy thai nyelven Krung Thep (magyarul: az angyalok városa) Thaiföld fővárosa, s egyben legnagyobb városa is. A város a Chao Phraya folyó jobb partján fekszik, a Thai-öböl (Sziámi-öböl) mellett. Beceneve: „Kelet Velencéje”. Itt található Ázsia néhány lenyűgöző nevezetessége, melyeket mindenféle képen érdemes megnézni. Forróság, zaj és fullasztó kipufogógáz, szmog jellemzi a majd 10 milliós várost, de néhány napot azért érdemes Bangkokban eltölteni..

A legtöbben nehezen tájékozódnak Bangkokban, mert nincs városközpontja. Szorosabb értelemben véve ez a Lakmuang-szentély lenne, ahol a várost megalapították és ahonnan a távolságokat mérik. A Demokrácia Emlékművet az új World Trade Centre-t, a Khaosan Road-ot, vagy a Sukhumvit Road-ot is tekinthetnénk annak. Néhányan esetleg a Silom Road körüli éjszakai szórakozó-negyedet neveznék meg. Bangkokba jó és olcsó a  közlekedés, így viszonylag mindenhova könnyen el lehet jutni. Azonban a dugók miatt ez néha hosszabb időt vesz igénybe a kelleténél.

Az 1557-ből származó feljegyzések azt mutatják, hogy Bangkok a Chao Phraya folyón Ayutthayába tartó vízi járművek számára ellenőrzési pontként szolgált. Amikor Ayutthayát lerombolták, az új főváros számára a folyón lefelé Thonburinál választották ki a helyet, de Chakri generális félve a burmai támadásoktól, udvarát a keleti partra költöztette. A földbe vert brahman oszlop a folyónál Bangkok 1782-es megalapítását jelöli. Chakri generális, aki a Ramatibodi, I. Rama nevet vette fel, új palota-együttest építtetett a régi folyóparti erődítményen belül. A romjai között élő kínaiakat a kínai negyedbe költöztette, és mesterembereket vonultatott fel, hogy az ayutthayaihoz hasonló királyi rezidenciát építsenek. Az együttesben nemcsak a palota kapott helyet, hanem a kormányzósági és törvényszéki irodák, és a legfontosabb, a Wat Phra Kaeo is.

A "bang" szó Bangkokban, Bang Pa-Inben és más thai városnevekben durva fordításban vízi települést jelent. Bangkok időtlen idők óta vízi település volt. Még a múlt században is lakosságának kétharmad része úszó vagy cölöpökre épült házakban lakott. "Kelet Velencéje", ami Joseph Conradot és más Viktória korabeli utazókat elbűvölt, ma már nem létezik, de az élet a folyón alapvetően nem változott. A Chao Phraya menti szállodákban lakó vendégek ebbe közvetlen bepillantást nyerhetnek, de még jobb, ha csónakázunk a folyón. Ha a Phra Chao Taksin hídtól felfelé megyünk, elhaladunk a sokat eláruló régi épületek mellett, melyek azelőtt a hollandok, franciák, valamint a Brit Kelet-indiai Társaság raktárai voltak. A csónak a lefelé, a Sziámi-öbölben levő Khlong Tuey kikötő felé haladó rizsszállító bárkák, vízi taxik és méltóságteljes teherhajók nyomában ringatódzik. A felkelő nap sugaraival megvilágított part menti templomok Délkelet-Ázsia legnagyszerűbb látványosságai közé tartoznak.

 
Thaiturizmus Utazási Iroda Kft.

1013 Budapes, Attila út 15.
Telefon: (1) 213-5133,
Mobil :+36-30-373-6738
E-mail: info@thaiturizmus.hu
MKEH: U-001500

UTAZÁSI SZERZŐDÉS
ADATÉDELEM


NYITVA TARTÁS

Hétfő-Csütörtök: 09:00-17:00
Péntek : 09:00-15:00
Szombat-Vasárnap: Zárva


LÁTNIVALÓK

Thai körút, Kambodzsa körút, vietnami körút, Thaiföldi utazás, Thaiföldi utak, Utazás Thaiföldre. Vietnámi utazás. Városnézés Bangkokban magyar nyelvű idegenvezetővel. Utazás phuketre, phuketi utazás. Koh Samui utak, utazások. Pattaya utak, utazások. Koh Chang utak, utazások, Krabi utak, utazások. Thaiföld, Bangkok, Phuket, Koh Samui, Chiang Mai, Krabi, Phuket, Pattaya, Rayong, Koh Chang. Kambodzsa, Vietnam, Siem Reap, Angkor Wat, Hanoi, Ho Chi Minh City.

Honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek. Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem továbbítjuk.

© 2020 thaicentrum.hu - Minden jog fenntartva!