A Thaiföld specialista
   

Thaiföldről / Thai vízum

Thai vízum


 

Beutazási feltételek Thaiföldre - > jelenleg csak az alábbi turista vízumtípussal van lehetőség Thaiföldre történő beutazásra magyar állampolgároknak!

Magyar állampolgárok az alábbi feltételekkel igényelhetnek vízumot a Thaiföldi Királyság budapesti nagykövetségén.
- a turista vízum 60 napig érvényes + 30 napra hosszabbítható Thaiföldön
- útlevél (hazaérkezéstől számított 6 hónapos érvényességgel) és annak fénymásolata
- kitöltött vízumkérőlap
- 2 db igazolványkép 3,5*4,5 cm
- repülőjegy oda-vissza útra
- 36 EUR befizetése (és ennek igazolása) az MKB bankba a követség számlájára
- 14 napra lefoglalt és kifizetett karantén szállás visszaigazolása (Bangkok, Phuket, Koh Samui, Pattaya) -> a szállodákról és a feltételekről érdeklődjön irodánknál emailben vagy telefonon!
- ügyintézési idő: kb. 2 hét

Ha kézhez kaptuk a vízumot, akkor a belépéshez szükséges továbbikban:
- 100.000 USD értékben a Covid 19 vírusra kiterjesztett baleset, betegség és poggyászbiztosítás
- Fit to Fly Certificate, Thaiföldre való belépés előtt 72 órán belül - orvosi igazolás, hogy alkalmasak vagyunk a repülésre. (Medicover, Swiss Clinic)
- Negatív Covid teszt, Thaiföldre való belépés előtt 72 órán belül - bármilyen légitársasággal történő utazás esetén

Ha minden megvan indulás előtt egy nyilatkozattal együtt az összes dokumentumot fel kell tölteni az alábbi linkre: Thailand's Certificate of Entry (COE)

A fenti vízum lehetőség nem a Special Tourist Visa (STV), mert azt a jelenlegi európai fertőzöttségi helyzet miatt, magyar állampolgárok nem igényelhetnek.

Karantén szállodai csomagok ezen a linken elérhetőek >>>

 

A thai kormány döntése alapján 2011. augusztus 11-től a harminc napot nem meghaladó turista célú beutazások esetében a magyar állampolgárok mentesülnek a vízumkötelezettség alól.

Amennyiben az utazó nem légi határátkelőhelyen lép be Thaiföldre, csak 15 napot tartózkodhat vízummentesen az országban. A nem turista célú, illetve a harminc napot meghaladó tartózkodáshoz továbbra is vízum szükséges, melyet állampolgáraink a Thaiföldi Királyság Budapesti Nagykövetségén igényelhetnek. A hatályos thai törvények szerint tartózkodási engedély hiányában külföldi állampolgárok 180 napon belül legfeljebb 90 napot tölthetnek Thaiföldön. 

A vízum beadásához szükséges dokumentumok :

- útlevél (melynek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie)
- 1 db kitöltött vízumkérőlap
- 2 db színes igazolványkép (3,5 cm X 4,5 cm, fényképész által készített)
- repülőjegy másolata

A vízumkérelmek elbírálása a bedástól számított 5 munkanapon belül történik.

 

Ügyintézési díj: 5.500 HUF/útlevél 

Letölthető vízumkérőlap (.pdf)

Vízumdíj fizetési rendszer a Thaiföldi Királyság Nagykövetségén :

A díjakat az MKB bank pénztárában kell befizetni a Követség bankszámlájára :

Számlatulajdonos :  Thaiföldi Királyság Nagykövetsége
Számlaszám :         10300002-50112201-48820017


A díjat készpénzben a fenti számlára kell beizetni. Minden esetben a fizetéssel kapcsolatos banki díjak a vízumkérelmezőt terhelik.
Kérik, hogy a banki befizetési bizonylatot, vigye magával a Thai Királyság Budapesti Nagykövetségre, amikor a vízumigénylését leadja ( előbb fizetés, utána vízumbeadás ) A vízumdíjat kedvezőtlen elbírálás esetén nem térítik vissza.

Vízumdíjak : 35 EUR a turista, 30 EUR a tranzit, 60 EUR a nem bevándorló ( egy alkalomra szóló ), 140 EUR a ( többszöri alkalomra szóló ) nem bevándorló vízum díja.
A banki költség a befizetőt terheli.

További információk a minisztérium honlapján : www.mfa.go.th

 

Budapest-Bangkok-Budapest repülőjegy csatolásával csak egyszeres vízumot lehet kérelmezni. Kétszeres, ill. háromszoros vízumkérelemhez további repülőjegyekre, ill. szállásfoglalásra van szükség.

Külügyminisztérium vízuminformációja Thaiföldre utazóknak :

A diplomata vagy szolgálati útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok 90 napig vízummentesen tartózkodhatnak a Thaiföldi Királyság területén.

A harminc napot nem meghaladó turista célú beutazások esetében a magyar állampolgárok mentesülnek a vízumkötelezettség alól. Amennyiben az utazó nem légi határátkelőhelyen lép be Thaiföldre, csak tizenöt napot tartózkodhat vízummentesen az országban.

A vízummentes tartózkodás egy alkalommal maximum hét nappal meghosszabbítható a thaiföldi Bevándorlási Hivatal bangkoki központjában (Soi Suan Plu, South Sathorn Road, Bangkok 10120, Tel: 02 287- 3101/3110) illetve területi irodáiban (ezek címei és telefonszámai a Bevándorlási Hivatal honlapján megtalálhatók). A hosszabbításhoz személyes megjelenés, útlevél és másolata, 4x6 cm-es fénykép és 1.900 THB eljárási díj szükséges. Ezt követően a tartózkodás meghosszabbítására nincs lehetőség, az országot el kell hagyni.
 
A nem turista célú, illetve harminc napot meghaladó beutazások továbbra is vízumkötelesek. Állampolgáraink vízumot a Thaiföldi Királyság Budapesti Nagykövetségén   igényelhetnek. A hatályos thai törvények szerint tartózkodási engedély hiányában külföldi állampolgárok 180 napon belül legfeljebb 90 napot tölthetnek Thaiföldön.
 
A beutazásnak alapvető feltétele az ország elhagyását követően még legalább 6 hónapig érvényes magyar útlevél.
 
A thaiföldi beutazás általános feltételeiről, valamint a vízumeljárás aktuális díjairól a Thaiföldi Királyság Külügyminisztériumának  honlapján olvashat bővebben.  Konkrét kérdésekben javasoljuk megkeresni a  Thaiföldi Királyság Budapesti Nagykövetségét.
 
Thaiföldre történő belépéskor mindenki győződjön meg arról, hogy az útlevélkezelő elhelyezte-e a beléptető pecsétet az útlevelében, ezt ugyanis az országból való távozáskor az illetékes hatóság ellenőrzi, és beléptető pecsét hiányában az utast - annak ellenére, hogy a mulasztást a thai hatóságok követték el - idegenrendészeti őrizetbe vehetik, és bírósági eljárást követően kitoloncolhatják az országból. Ilyen problémát leggyakrabban a Malajziából érkező utasok jeleztek, ezért ezen a határszakaszon fokozott odafigyelést javasolunk. A beléptető pecséten szereplő dátum határozza meg, hogy az utas meddig tartózkodhat jogszerűen Thaiföldön.

A thaiföldi idegenrendészeti szervek rendkívüli szigorral járnak el a Thaiföldön jogszerűtlenül tartózkodó külföldi állampolgárokkal szemben. A büntetés pénzbírság és kiutasítás, a hazautazás (repülőjegy) költségeit pedig a külföldi állampolgárnak kell állnia. Fizetésképtelenség esetén a büntetést börtönben kell letölteni. Amennyiben a külföldi állampolgár nem rendelkezik érvényes repülőjeggyel, mindaddig idegenrendészeti őrizetben marad, amíg saját maga vagy hozzátartozói megveszik számára a hazaútra szóló jegyet.
A Külügyminisztérium felhívja a magyar állampolgárok figyelmét, hogy tartózkodásuk, vízumuk meghosszabbításakor kizárólag az illetékes thaiföldi idegenrendészeti szervekhez forduljanak (Immigration Bureau).

A Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma felhívja a magyar állampolgárok figyelmét, hogy vízumuk meghosszabbítása esetén ne vegyék igénybe a különbözo közvetíto irodák szolgáltatásait, hanem közvetlenül az illetékes thaiföldi szervet keressék meg (Royal Thai Police, Immigration Bureau).

Thaiturizmus Utazási Iroda Kft.

1013 Budapes, Attila út 15.
Telefon: (1) 213-5133,
Mobil :+36-30-373-6738
E-mail: info@thaiturizmus.hu
MKEH: U-001500

UTAZÁSI SZERZŐDÉS
ADATÉDELEM


NYITVA TARTÁS

Hétfő-Csütörtök: 09:00-17:00
Péntek : 09:00-15:00
Szombat-Vasárnap: Zárva


LÁTNIVALÓK

Thai körút, Kambodzsa körút, vietnami körút, Thaiföldi utazás, Thaiföldi utak, Utazás Thaiföldre. Vietnámi utazás. Városnézés Bangkokban magyar nyelvű idegenvezetővel. Utazás phuketre, phuketi utazás. Koh Samui utak, utazások. Pattaya utak, utazások. Koh Chang utak, utazások, Krabi utak, utazások. Thaiföld, Bangkok, Phuket, Koh Samui, Chiang Mai, Krabi, Phuket, Pattaya, Rayong, Koh Chang. Kambodzsa, Vietnam, Siem Reap, Angkor Wat, Hanoi, Ho Chi Minh City.

Honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek. Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem továbbítjuk.

© 2020 thaicentrum.hu - Minden jog fenntartva!