A Thaiföld specialista
   

Látni kell / Jim Thompson House

Jim Thompson House


Jim Thompson háza (Jim Thompson's Antique Thai House)

A Jim Thompson Ház Bangkok egyik legkülönlegesebb látványossága, amely egyaránt vonzza a történelem, művészet és a rejtélyek iránt érdeklődőket. Ez a gyönyörű, hagyományos thai stílusban épült komplexum az amerikai Jim Thompson tulajdonában állt, aki a második világháború után költözött Thaiföldre, és hatalmas szerepet játszott a thai selyemipar újjáélesztésében. Az ő nevéhez fűződik, hogy a thai selymet világszerte ismertté és keresetté tette. Jim Thompson rejtélyes eltűnése 1967-ben még ma is sokak fantáziáját megmozgatja, és ez a titokzatos történet még inkább vonzóvá teszi a házat mint turisztikai célpontot.

A Jim Thompson Ház nem csupán egy múzeum, hanem egy olyan művészeti műhely is, ahol a látogatók megismerkedhetnek a hagyományos thai selyemkészítés folyamatával, és láthatják, hogyan készülnek a lenyűgözően szép selyemszövetek, amelyek Thaiföld egyik legfőbb exportcikkei közé tartoznak. A ház és kertjei egy idilli menedéket kínálnak a város forgatagából, ahol a látogatók visszarepülhetnek az időben, és felfedezhetik a thai építészet, művészet és kertépítészet finomságait.

A komplexumot alkotó épületek hagyományos thai építészeti stílusban épültek, de Jim Thompson saját ízlésének megfelelően modern elemekkel is kiegészültek. A házat körülvevő gyönyörű, gondosan ápolt trópusi kertek és a békés lotusztavak nyugalmat és harmóniát árasztanak. A látogatók sétálhatnak a kertben, élvezhetik a trópusi növények látványát és illatát, miközben megcsodálják a tradicionális thai építészetet.

Jim Thompson Háza ma egy élő múzeum, ahol a látogatók bepillantást nyerhetnek a gazdag thai kultúrába, a hagyományos életmódba, és megismerkedhetnek Jim Thompson életével és munkásságával. A házban található számos antik tárgy, műalkotás és ritka gyűjtemény bemutatja Thaiföld és a szélesebb délkelet-ázsiai régió kulturális örökségét. A múzeum kiállításai között szerepelnek buddhista műalkotások, kínai porcelánok, művészi selyemszövetek és tradicionális thai bútorok, amelyek mind Jim Thompson szenvedélyét és elkötelezettségét tükrözik a művészet és a kézművesség iránt.

A Jim Thompson Ház látogatása egy olyan kulturális kalandozás, amely lehetőséget ad a látogatóknak, hogy közelebbről is megismerjék a thaiföldi hagyományokat, a selyemkészítés művészetét, és betekintést nyerjenek egy olyan ember életébe, aki mély nyomot hagyott Thaiföld kulturális örökségében. A látogatók távozása után még hosszú ideig emlékezni fognak erre a varázslatos helyre, ahol a művészet és a történelem összefonódik, és ahol minden egyes szoba és kert mesélni tud a múltról.

Thaiturizmus Utazási Iroda Kft.

1013 Budapes, Attila út 15.
Telefon: (1) 213-5133,
Mobil :+36-30-373-6738
E-mail: info@thaiturizmus.hu
MKEH: U-001500

UTAZÁSI SZERZŐDÉS
ADATÉDELEM


NYITVA TARTÁS

Hétfő-Csütörtök: 09:00-17:00
Péntek : 09:00-15:00
Szombat-Vasárnap: Zárva


LÁTNIVALÓK

Thai körút, Kambodzsa körút, vietnami körút, Thaiföldi utazás, Thaiföldi utak, Utazás Thaiföldre. Vietnámi utazás. Városnézés Bangkokban magyar nyelvű idegenvezetővel. Utazás phuketre, phuketi utazás. Koh Samui utak, utazások. Pattaya utak, utazások. Koh Chang utak, utazások, Krabi utak, utazások. Thaiföld, Bangkok, Phuket, Koh Samui, Chiang Mai, Krabi, Phuket, Pattaya, Rayong, Koh Chang. Kambodzsa, Vietnam, Siem Reap, Angkor Wat, Hanoi, Ho Chi Minh City.

Honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek. Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem továbbítjuk.

© 2020 thaicentrum.hu - Minden jog fenntartva!