A Thaiföld specialista
   

Látni kell / Phitsanulok

Phitsanulok


Phitsanulok

Phitsanulok, Thaiföld északi részének egyik gyöngyszeme, ahol a természetes szépségek és a gazdag történelmi örökség egységesen keveredik. Ez a város nem csak egy megálló a híres északi városokba, mint Chiang Mai vagy Chiang Rai vezető úton, hanem önmagában is egy lenyűgöző úti cél, amely számtalan felfedeznivalót kínál.

A város szívében található a Wat Phra Sri Rattana Mahathat, gyakran csak Wat Yai-nak hívják, amely Phitsanulok egyik legfontosabb és legszebb buddhista temploma. A 14. században épült, és otthont ad a híres Phra Buddha Chinnarat szobornak, amelyet sokan Thaiföld egyik legszebb Buddha-szobrának tartanak. A templom békés légköre és gyönyörű építészete minden látogató számára felejthetetlen élményt nyújt.

Phitsanulok környéke természeti csodákkal van tele. A közelben található a Phu Hin Rong Kla Nemzeti Park, amely lenyűgöző sziklaformációiról, virágzó orchideáiról és hűvös klímájáról ismert. A parkban számos túraútvonal vezet keresztül, amelyek lehetővé teszik a látogatók számára, hogy közelről ismerjék meg a helyi flórát és faunát, beleértve a ritka madárfajokat és a buja vegetációt.

Nem messze Phitsanuloktól található a Sukhothai Történelmi Park, amely az UNESCO világörökség része, és ahol a látogatók visszarepülhetnek az időben, hogy felfedezzék Thaiföld egyik első királyságának maradványait. Sukhothai aranykora a 13. és 14. században volt, és a parkban található romok, templomok és szobrok lenyűgöző betekintést nyújtanak ebbe a fénykorba.

Phitsanulok nem csak történelme és természeti szépsége miatt érdemel figyelmet. A város kiváló hely a hagyományos thai ételek kóstolására is, ahol a helyi piacon friss alapanyagokból készült fogásokat kínálnak. A látogatók megkóstolhatják a híres pad thai-t, a friss trópusi gyümölcsöket, vagy akár a helyi specialitásokat, mint a sültrizs-papírban sült édes rizs.

Ezenkívül Phitsanulok kulturális öröksége is figyelemre méltó. A városban számos művészeti galéria és kézműves bolt található, ahol a látogatók megismerkedhetnek a helyi kézművesek munkáival, beleértve a hagyományos kerámiát, a szövést és a fafaragást. Ezek a boltok és galériák kiváló lehetőséget kínálnak arra, hogy a turisták megvásárolják saját, egyedi emléktárgyaikat, amelyekkel hazavihetik Thaiföld emlékét.

Phitsanulok tehát több mint csak egy átutazó hely; ez egy olyan város, amely ötvözi a természetes szépségeket, a gazdag történelmi hagyományokat és a kulturális gazdagságot, így kínálva a látogatóknak egy különleges és mélyreható thaiföldi élményt. Akár a történelmi látnivalók iránt érdeklődnek, akár a természet szépségeibe szeretnének elmerülni, Phitsanulok mindenki számára tartogat valamit.

Thaiturizmus Utazási Iroda Kft.

1013 Budapes, Attila út 15.
Telefon: (1) 213-5133,
Mobil :+36-30-373-6738
E-mail: info@thaiturizmus.hu
MKEH: U-001500

UTAZÁSI SZERZŐDÉS
ADATÉDELEM


NYITVA TARTÁS

Hétfő-Csütörtök: 09:00-17:00
Péntek : 09:00-15:00
Szombat-Vasárnap: Zárva


LÁTNIVALÓK

Thai körút, Kambodzsa körút, vietnami körút, Thaiföldi utazás, Thaiföldi utak, Utazás Thaiföldre. Vietnámi utazás. Városnézés Bangkokban magyar nyelvű idegenvezetővel. Utazás phuketre, phuketi utazás. Koh Samui utak, utazások. Pattaya utak, utazások. Koh Chang utak, utazások, Krabi utak, utazások. Thaiföld, Bangkok, Phuket, Koh Samui, Chiang Mai, Krabi, Phuket, Pattaya, Rayong, Koh Chang. Kambodzsa, Vietnam, Siem Reap, Angkor Wat, Hanoi, Ho Chi Minh City.

Honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek. Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem továbbítjuk.

© 2020 thaicentrum.hu - Minden jog fenntartva!