A Thaiföld specialista
   

Látni kell / Északi terület

Északi terület


Thaiföld északi része egy varázslatos terület, ahol a hűségesebb éghajlat, a látványos hegyvidéki tájak és a gazdag kulturális örökség egyedi kombinációját találjuk. Itt a természet és a kultúra különleges harmóniában él együtt, így az északi régió tökéletes úti cél mindazok számára, akik a kikapcsolódást keresik a természetben, miközben mélyebben megismerkednek Thaiföld hagyományos életmódjával.

Chiang Mai, az észak fővárosa, a "Észak Rózsája" néven is ismert, amely a gazdag történelemmel és kultúrával, valamint a lenyűgöző természeti szépségekkel büszkélkedhet. A városban és környékén számos ősi templom található, köztük a Wat Phra That Doi Suthep, amely egy hegytetőn áll, és ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a környékre. Chiang Mai utcái és piacai, mint a híres éjszakai bazár, pezsgő élettel teli, ahol megismerkedhetünk a helyi kézműves termékekkel és kipróbálhatjuk a híres észak-thai konyhát.

Az északi régió szívét képezik a lenyűgöző természeti parkok és vadvilág rezervátumok, mint például a Doi Inthanon Nemzeti Park, amely Thaiföld legmagasabb pontját, a Doi Inthanon csúcsot foglalja magába. Itt találhatók hűsítő vízesések, virágzó rododendronerdők és számos kirándulóútvonal, amelyek lehetőséget biztosítanak a természet szerelmeseinek, hogy közelebbről ismerjék meg az északi táj egyedi flóráját és faunáját.

Az északi régió nem csak természeti szépségeivel, hanem gazdag etnikai sokszínűségével is büszkélkedhet. A különböző hegyi törzsek, mint a Karen, Hmong és Lisu közösségek, sajátos kultúrájukkal és hagyományaikkal gazdagítják a régiót. Látogatás egy hegyi törzs falujába nem csupán egyedülálló betekintést nyújt ezeknek a közösségeknek az életébe, hanem lehetőséget ad arra is, hogy támogassuk a helyi kézművességet és megőrizzük kulturális örökségüket.

A kalandvágyók számára Chiang Rai kínálja az ideális kiindulópontot a különleges élményekhez, mint például a híres Fehér Templom (Wat Rong Khun) meglátogatása, vagy egy túra a Zöldhegyi (Doi Luang) Nemzeti Parkban. A Mekong folyó partján fekvő kis városok, mint Chiang Khong, kaput nyitnak a folyó menti életmód és a Laoszszal való közeli kapcsolatok megismerésére.

Thaiföld északi területei a békés menedéket kereső utazók számára kínálnak ideális célpontot, ahol a hagyományos életmód, a lenyűgöző természeti környezet és a gazdag kulturális örökség egyesül. Egy utazás ide nem csupán a testnek nyújt pihenést és feltöltődést, hanem a léleknek is, közelebb hozva az utazót Thaiföld valódi szívéhez és lelkéhez.

Thaiturizmus Utazási Iroda Kft.

1013 Budapes, Attila út 15.
Telefon: (1) 213-5133,
Mobil :+36-30-373-6738
E-mail: info@thaiturizmus.hu
MKEH: U-001500

UTAZÁSI SZERZŐDÉS
ADATÉDELEM


NYITVA TARTÁS

Hétfő-Csütörtök: 09:00-17:00
Péntek : 09:00-15:00
Szombat-Vasárnap: Zárva


LÁTNIVALÓK

Thai körút, Kambodzsa körút, vietnami körút, Thaiföldi utazás, Thaiföldi utak, Utazás Thaiföldre. Vietnámi utazás. Városnézés Bangkokban magyar nyelvű idegenvezetővel. Utazás phuketre, phuketi utazás. Koh Samui utak, utazások. Pattaya utak, utazások. Koh Chang utak, utazások, Krabi utak, utazások. Thaiföld, Bangkok, Phuket, Koh Samui, Chiang Mai, Krabi, Phuket, Pattaya, Rayong, Koh Chang. Kambodzsa, Vietnam, Siem Reap, Angkor Wat, Hanoi, Ho Chi Minh City.

Honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek. Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem továbbítjuk.

© 2020 thaicentrum.hu - Minden jog fenntartva!