A Thaiföld specialista
   

Látni kell / Phi Phi

Phi Phi


A sziget Phukettől és az Andaman tenger nyugati részénél lenyúló szárazföldtől egyaránt 40-40 km-re ( az Andaman tengerben ) fekszik, közigazgatásilag Krabi tartományhoz tartozik. Ebben a térségben ez a legnagyobb sziget, melynek állandó lakosai vannak ( Phi Phi Don ) A turisták előszeretettel látogatják a szigetcsoport másik szigetét is ( Phi Phi Lee ), ahol Maya Bay található. A környező kis szigetek inkább nagy mészkősziklák és lakatlanok ( Bida Nok, Bamboo Island ). A szigeteknél a víz kék és kristálytiszta, így a búvárok is előszeretettel merülnek a környéken.

Phi Phi Don-on az 1940-es évektől élnek muszlim halászok, akik kókusztermeléssel is foglalkoztak. A lakosság 80%-a ma is muszlim, de a szállodákban dolgozó munkások, ( akik szintén a szigeten laknak ) többsége buddhista, így az ő arányuk 20%.

Phi Phi az után került az érdeklődés központjába, miután 2000-ben itt forgatták A part című amarikai filmet. A film készítői sok kritikát kaptak, mert a film kedvéért átalakították a környezetet. Azonban ez nem befolyásolta a turizmust, azóta egyre többen látogatják a szigetet.

A 2004-decemberében itt is pusztított az Indiai-óceánon végigsöprő cunami. Rengeteg pálmafát kidöntött és a sziget közepén sok bungalót megsemmisített, tizenegyen meghaltak. Azóta  mindent helyreállítottak, a kikötő közelében felállított szobor emlékét őrzi a szigeten elhunytaknak.

Thaiturizmus Utazási Iroda Kft.

1013 Budapes, Attila út 15.
Telefon: (1) 213-5133,
Mobil :+36-30-373-6738
E-mail: info@thaiturizmus.hu
MKEH: U-001500

UTAZÁSI SZERZŐDÉS
ADATÉDELEM


NYITVA TARTÁS

Hétfő-Csütörtök: 09:00-17:00
Péntek : 09:00-15:00
Szombat-Vasárnap: Zárva


LÁTNIVALÓK

Thai körút, Kambodzsa körút, vietnami körút, Thaiföldi utazás, Thaiföldi utak, Utazás Thaiföldre. Vietnámi utazás. Városnézés Bangkokban magyar nyelvű idegenvezetővel. Utazás phuketre, phuketi utazás. Koh Samui utak, utazások. Pattaya utak, utazások. Koh Chang utak, utazások, Krabi utak, utazások. Thaiföld, Bangkok, Phuket, Koh Samui, Chiang Mai, Krabi, Phuket, Pattaya, Rayong, Koh Chang. Kambodzsa, Vietnam, Siem Reap, Angkor Wat, Hanoi, Ho Chi Minh City.

Honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek. Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem továbbítjuk.

© 2020 thaicentrum.hu - Minden jog fenntartva!