A Thaiföld specialista
   

Látni kell / Wat Saket

Wat Saket


Wat Saket (Aranyhegy/The Golden Mount)

Bangkok szívében, ahol a város nyüzsgése és a hagyományos thai kultúra találkozik, ott magasodik a Wat Saket, ismertebb nevén az Aranyhegy. Ez a szent hely nem csupán egy templom; ez egy történelmi és spirituális menedék, ahol a látogatók megtapasztalhatják a nyugalmat és a belső béke érzését. Az Aranyhegy, Bangkok egyik legemblematikusabb látványossága, egy gleccserhegyet idéző, aranyozott stúpával a csúcson, amely fényes fényével vonzza magához az utazókat és a zarándokokat egyaránt.

A Wat Saket komplexumát a 18. században alapították, és az évek során számos átalakításon esett át, de mindig megőrizte spirituális jelentőségét és szépségét. A templom legjelentősebb eleme az Aranyhegy, amely egy mesterséges domb, és több mint 300 lépcsőfokon keresztül vezet fel a csúcsra. A lépcsőzés nem csupán testi kihívás; ez egyfajta meditáció, amely lehetőséget ad a látogatóknak, hogy elgondolkodjanak saját spirituális útjukon, miközben a csúcs felé haladnak.

A csúcsra érve a látogatókat lenyűgözi a panorámás kilátás Bangkokra és a környező területekre, valamint a fényes aranyozott stúpa, amely Buddhának szentelt relikviákat őriz. Ez a magaslati pont egy tökéletes hely a csendes elmélkedésre, és lehetőséget ad arra, hogy közelebb kerüljünk a buddhizmus tanításaihoz.

A Wat Saket területén számos kisebb oltár és szentély található, amelyek különböző buddhista tanítóknak és szenteknek állítanak emléket. Ezek a szent helyek bőséges lehetőséget kínálnak a hívőknek és a látogatóknak egyaránt, hogy virágokat és imákat ajánljanak fel, így részt vehetnek a thai vallási gyakorlatokban.

Évente, a hűvös évszakban, a Wat Saket ad otthont a híres Loi Krathong fesztiválnak, amely Thaiföld egyik legvarázslatosabb ünnepélye. Ezen az eseményen a templom és az Aranyhegy fényárban úszik, miközben a látogatók kis hajókat (krathongokat) engednek a vízre, hogy szerencsét és tisztulást kérjenek a következő évre.

A Wat Saket nem csak egy látogatandó hely; ez egy utazás a lélek mélyére, ahol a hagyomány, a kultúra és a spiritualitás egyesül. Tervezzen egy látogatást az Aranyhegyhez, és hagyja, hogy a hely varázsa és nyugalma magával ragadja. Fedezze fel Bangkok spirituális szívét, és tapasztalja meg a belső béke és megértés érzését, amelyet csak egy ilyen szent hely tud nyújtani.

Thaiturizmus Utazási Iroda Kft.

1013 Budapes, Attila út 15.
Telefon: (1) 213-5133,
Mobil :+36-30-373-6738
E-mail: info@thaiturizmus.hu
MKEH: U-001500

UTAZÁSI SZERZŐDÉS
ADATÉDELEM


NYITVA TARTÁS

Hétfő-Csütörtök: 09:00-17:00
Péntek : 09:00-15:00
Szombat-Vasárnap: Zárva


LÁTNIVALÓK

Thai körút, Kambodzsa körút, vietnami körút, Thaiföldi utazás, Thaiföldi utak, Utazás Thaiföldre. Vietnámi utazás. Városnézés Bangkokban magyar nyelvű idegenvezetővel. Utazás phuketre, phuketi utazás. Koh Samui utak, utazások. Pattaya utak, utazások. Koh Chang utak, utazások, Krabi utak, utazások. Thaiföld, Bangkok, Phuket, Koh Samui, Chiang Mai, Krabi, Phuket, Pattaya, Rayong, Koh Chang. Kambodzsa, Vietnam, Siem Reap, Angkor Wat, Hanoi, Ho Chi Minh City.

Honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek. Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem továbbítjuk.

© 2020 thaicentrum.hu - Minden jog fenntartva!