A Thaiföld specialista
   

Látni kell / Angkor Wat

Angkor Wat


Angkor Wat

Angkor Wat, a világ legnagyobb vallási építménye, Kambodzsa büszkesége és a világörökség része, egyedülálló utazást ígér a múltba. Ez a monumentális templomkomplexum, amelyet a 12. században Suryavarman II király építtetett, ma is lenyűgözi a látogatókat méreteivel, bonyolult domborműveivel és építészeti szépségével. Angkor Wat nem csupán egy történelmi helyszín; ez egy olyan hely, ahol a kambodzsai kultúra és spiritualitás évezredeken átívelő története elevenedik meg.

A templom az égboltot karcoló tornyaival, amelyek a Hinduizmus szent hegyét, a Merut szimbolizálják, már messziről lenyűgöző látványt nyújt. A hajnali órákban, amikor a nap első sugarai átszűrődnek a tornyok között és megvilágítják a tó tükrén tükröződő épületet, valóban mágikus hangulatot teremt. Ez a pillanat mély benyomást hagy az emberben, emlékezetes kezdete egy napnak, amely során az ősi Khmer civilizáció lenyűgöző örökségébe merülhetünk el.

A komplexum belépve az épületek és falak finom domborművei elevenednek meg előttünk, mesélve a hindu mitológia és a khmer történelem eseményeiről, hőseiről és isteneiről. A híres Churning of the Ocean of Milk dombormű, amely a tejóceán kavarásának történetét ábrázolja, csodálatos példája az ősi khmer művészetnek és kézművességnek.

Angkor Wat azonban csak a kezdete az Angkor régióban található számos templom felfedezésének. A közeli Angkor Thom város, a Bayon templommal, amely híres mosolygó arcú tornyaival bámulja a látogatókat, vagy a Ta Prohm, amelyet a természet szinte teljesen visszahódított, és ahol a hatalmas gyökerek ölelik körbe az ősi köveket, mind-mind lenyűgöző tanúbizonyságai az ember és a természet viszonyának.

AAngkor Wat és környéke több, mint egy történelmi vagy vallási helyszín; ez egy hely, ahol a csend és a béke találkozik az ősi civilizáció lenyűgöző művészi teljesítményével. Az itt töltött idő lehetőséget nyújt arra, hogy elgondolkodjunk az emberiség múltján, és újra kapcsolatot teremtsünk a természettel és önmagunkkal egy olyan világban, amely gyakran túlságosan is zajos és rohanó.

Angkor Wat látogatása nem csupán egy utazás egy távoli földbe, hanem egy utazás belső világunkba is. Ez az a hely, ahol minden egyes kő, minden dombormű és minden tornyocska mesél nekünk, és ahol minden lépés egy lépés a múlt felé, megértés felé. Az Angkor Wat így nem csupán Kambodzsa, de az egész emberiség kincse, egy olyan hely, ahol a történelem, a művészet és a spiritualitás találkozik.

Thaiturizmus Utazási Iroda Kft.

1013 Budapes, Attila út 15.
Telefon: (1) 213-5133,
Mobil :+36-30-373-6738
E-mail: info@thaiturizmus.hu
MKEH: U-001500

UTAZÁSI SZERZŐDÉS
ADATÉDELEM


NYITVA TARTÁS

Hétfő-Csütörtök: 09:00-17:00
Péntek : 09:00-15:00
Szombat-Vasárnap: Zárva


LÁTNIVALÓK

Thai körút, Kambodzsa körút, vietnami körút, Thaiföldi utazás, Thaiföldi utak, Utazás Thaiföldre. Vietnámi utazás. Városnézés Bangkokban magyar nyelvű idegenvezetővel. Utazás phuketre, phuketi utazás. Koh Samui utak, utazások. Pattaya utak, utazások. Koh Chang utak, utazások, Krabi utak, utazások. Thaiföld, Bangkok, Phuket, Koh Samui, Chiang Mai, Krabi, Phuket, Pattaya, Rayong, Koh Chang. Kambodzsa, Vietnam, Siem Reap, Angkor Wat, Hanoi, Ho Chi Minh City.

Honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek. Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem továbbítjuk.

© 2020 thaicentrum.hu - Minden jog fenntartva!