A Thaiföld specialista
   

Látni kell / Koh Samui

Koh Samui


Suratthani

Thaiföld legnagyobb tartománya sok természeti szépséggel rendelkezik. A legismertebb Ko Samui szigete, amely az egyik legkedveltebb üdülőhely, az Angthong tengeri nemzeti parkban. Az utazó kényelmét növeli, hogy repülőjárat is van a szigetre. Ebben körzetben van még Ko Phanggan, amely a fiatalok kedvelt üdülőhelye. A szárazföldön is van egy figyelemre méltó nemzeti park a Khao Sok és egy majomiskola is, ahol a kókusz-szedésre képzik ki az állatokat. Itt található a híres Suan Mokh Kolostor, ahol a külföldiek számára is van meditációs oktatás. Ettől nem messze van Chaya sztúpája, amlyet még a Srivichaj birodalom alatt építettek.

 

 
Koh Samui

A földnyelven félúton lefelé a Sziámi-öbölben halványan látható Koh Samui-szigetcsoport egyre népszerűbbé válik. A hátizsákos turisták utolsó menedékének számító Koh Samui - koh szigetet jelent - manapság fokozatosan alakul át drága üdülőterületté. A repülőtér megépülése óta ellepte a szervezett turizmus.
Thaiföld harmadik legnagyobb szigete a Koh Samui tucatnyi, pálmákkal szegélyezett stranddal rendelkezik. A két leghosszabb Chaweng és Lamai - a legjobban kiépített. A kisebbek, mint a Bo-phut, Chaeng Mon, Tong Yang és Mae Nam olyanok, mint egy képeslap. Tiszta kék tenger, fehér homokos strand, buja zöld kókuszpálma-ültetvények.
A strandolás a fő aktivitás vagy passzivitás Koh Samuin. Chawengen szörf- és csónakkölcsönzés is van. A szigeten kellemes sétákat tehetünk.
Koh Samui 35 000-es lakossága főleg halászatból, kókusztermesztésből és kereskedelemből él, bár manapság sokan a turizmussal is kapcsolatba kerültek. Lelkes túraszervezők fogadják a földnyelv Surat Thani kikötőjéből érkező komphajókat.
Na Thonon kívül csak csendes falvak vannak, ahol a halászhajók kirakodásának, hálói javításának vagy a ,kókuszdió betakarításának mindennapi munkáit láthatjuk. Bárhová megyünk Koh Samui szigetén, erjedő kókuszdió szagát érezzük. Ez és a sziget gondtalan élete Polinéziára emlékeztet.
Bő választék van Koh Samuin a látnivalókból, melyhez 52 km-nyi burkolt útfelület segít. Vezetett útra mehetünk egy Na Thon-i utazási iroda szervezésében, vagy bejárhatjuk a szigetet magunk is. Terepjáró autót, motorkerékpárt bérelhetünk, vagy a változatosság kedvéért, a helyi stílusnak megfelelően, szálljunk fel egy song taóra, egy autóbusszá átalakított furgonra. Ahogy körbeszáguld a szigeten, a vezető hangosan bemondja a strandok nevét, így nem tévedhetünk el.
Két vízesés is van a szigeten. Hin Lat a kikötőtől rövid sétával elérhető. Vigyünk magunkkal fürdőruhát is.
Van két szép templom is: Hin Ngunál, a sziget északi végében egy hatalmas ülő Buddha-szobrot láthatunk.
Koh Samui kb. 80 kisebb szigettel van körülvéve, melyek között Phangan és Koh Tao, azaz Teknősbéka-sziget a legismertebb. Lakóik halászok és kókuszpálma-farmerek. Mindeddig Phangan csupán szerény mértékben épült ki; ezért sokan nyugodt életéért keresik fel. Valóban csendesebb és olcsóbb is, mint Koh Samui, valaha Koh Samui is ilyen lehetett. A Bo Phut strandról (Koh Samui)
9.30-kor indul egy hajó, mely másfél óra alatt ér Chalok Lam (Koh Phangan)-ba. Visszaútra innen 14.30-kor van lehetőség.
Na Thon-i túraszervezők egész napos utakat indítanak az Ang Thong Nemzeti Tengeri Parkba, mely Koh Samuitól 30 km-re északnyugatra van. Na Thonból 8.30-kor indul, vissza 17.00-kor. Kiváló hely búvárkodásra. Minden szükséges dolgot vigyünk magunkkal. Az út az időjárástól és a jelentkezők számától függ.

Eljutás Samuira

Mindenkinek, aki szárazföldön utazik Koh Samuira, Surat Thani városon kell keresztülmennie. Bangkokból ajánlatos a gyors éjszakai vonatot használni, utazási idő 12 óra. (Vegyünk kombinált vasúti/hajó jegyet.)

Légkondicionált buszok Bangkokból este indulnak. Érdemes VIP 24-es busszal közlekedni. Ezek a buszok olcsóak, légkondicionáltak, kényelmesek, menetidejük kb. 14 óra.

A Koh Samuira történő utolsó utazási szakaszra többféle mód van. Legjobb buszra szállni, és másfél óra alatt a Don Sak rakpartra (70 km) utazni a hajócsatlakozáshoz. A hajók naponta 9.00 és 16.00kor indulnak. Gyerekeknek nagy élmény lehet az expressz-hajó, az út kétórás. Indulnak Ban Donból 7.30-kor, 12.00-kor és 14.30-kor. Az utolsó visszatérő járat Samuit 15.00-kor hagyja el.
A Thai légitársaság naponta két járatot, a Bangkok Airways naponta 15-20 járatot üzemeltet Bangkokból Koh Samui szigetére. A járatok kb. fél óránként indulnak reggel 6 óra és este 21 óra között. A repülési idő 1-1,5 óra, géptípustól függően.

Thaiturizmus Utazási Iroda Kft.

1013 Budapes, Attila út 15.
Telefon: (1) 213-5133,
Mobil :+36-30-373-6738
E-mail: info@thaiturizmus.hu
MKEH: U-001500

UTAZÁSI SZERZŐDÉS
ADATÉDELEM


NYITVA TARTÁS

Hétfő-Csütörtök: 09:00-17:00
Péntek : 09:00-15:00
Szombat-Vasárnap: Zárva


LÁTNIVALÓK

Thai körút, Kambodzsa körút, vietnami körút, Thaiföldi utazás, Thaiföldi utak, Utazás Thaiföldre. Vietnámi utazás. Városnézés Bangkokban magyar nyelvű idegenvezetővel. Utazás phuketre, phuketi utazás. Koh Samui utak, utazások. Pattaya utak, utazások. Koh Chang utak, utazások, Krabi utak, utazások. Thaiföld, Bangkok, Phuket, Koh Samui, Chiang Mai, Krabi, Phuket, Pattaya, Rayong, Koh Chang. Kambodzsa, Vietnam, Siem Reap, Angkor Wat, Hanoi, Ho Chi Minh City.

Honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek. Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem továbbítjuk.

© 2020 thaicentrum.hu - Minden jog fenntartva!