A Thaiföld specialista
   

Látni kell / Marble Temple

Marble Temple


Wat Benchamabophit (Márvány templom/The Marble Temple)

Az Ancient City, vagy ahogy helyiek nevezik, a Muang Boran, Thaiföld egyik legkülönlegesebb és legnagyobb szabadtéri múzeuma, amely Bangkoktól délre található. Ez a lenyűgöző hely egy valóságos időutazás a thai kultúra és történelem mélyére, ahol a látogatók felfedezhetik a királyság legfontosabb építészeti remekműveinek hű másolatait, mindössze egyetlen helyszínen.

A Muang Boran területén bejárhatjuk Thaiföld minden régióját, és megcsodálhatjuk az ország legjelentősebb történelmi és kulturális emlékhelyeit miniatűr változatban. A park területe több mint 200 hektár, ami lehetővé teszi, hogy a látogatók kerékpárral, golfkocsival vagy akár gyalog is körbejárják, felfedezve az ősi templomok, paloták, hídak és szobrok pontos másolatait, amelyek az ország különböző korszakaiból származnak.

Az Ancient City nem csupán egy múzeum; ez egy élményközpont, ahol a látogatók aktívan részt vehetnek a thai kultúra megismerésében. A parkban rendszeresen rendeznek kulturális előadásokat, hagyományos thai kézműves foglalkozásokat, így a vendégek nem csak szemlélődhetnek, de saját kezűleg is kipróbálhatják a thai művészeteket.

Egyik kiemelkedő látványossága a helynek a Sanphet Prasat Palota hű másolata, amely az Ayutthaya királyság fénykorában állt. Ez a palota a thai építészet remekművének számít, és a Muang Boranban valóban megelevenedik előttünk. A parkban található egy hatalmas, hagyományos thai stílusban épült Buddha-szobor is, amely lenyűgöző látványt nyújt.

A látogatók különleges figyelmet szentelhetnek a Dél-Thaiföld tengerpartjait idéző részlegen, ahol a híres Phra That Phanom stúpa másolata is megtalálható. Ez a szentély egy fontos zarándokhely a buddhisták számára, és a Muang Boranban való jelenléte lehetővé teszi, hogy a látogatók megismerjék annak spirituális jelentőségét anélkül, hogy el kellene utazniuk a távoli eredeti helyszínre.

A Muang Boran tökéletes cél a családok, történelem és kultúra iránt érdeklődő utazók számára. A parkban töltött nap nem csupán szórakoztató, hanem oktató jellegű is, mivel betekintést nyújt Thaiföld gazdag történelmi és kulturális örökségébe. Tervezze meg látogatását az Ancient Citybe, és merüljön el a thaiföldi kultúra varázslatos világában, ahol minden sarkon új felfedezni való vár!

 

Thaiturizmus Utazási Iroda Kft.

1013 Budapes, Attila út 15.
Telefon: (1) 213-5133,
Mobil :+36-30-373-6738
E-mail: info@thaiturizmus.hu
MKEH: U-001500

UTAZÁSI SZERZŐDÉS
ADATÉDELEM


NYITVA TARTÁS

Hétfő-Csütörtök: 09:00-17:00
Péntek : 09:00-15:00
Szombat-Vasárnap: Zárva


LÁTNIVALÓK

Thai körút, Kambodzsa körút, vietnami körút, Thaiföldi utazás, Thaiföldi utak, Utazás Thaiföldre. Vietnámi utazás. Városnézés Bangkokban magyar nyelvű idegenvezetővel. Utazás phuketre, phuketi utazás. Koh Samui utak, utazások. Pattaya utak, utazások. Koh Chang utak, utazások, Krabi utak, utazások. Thaiföld, Bangkok, Phuket, Koh Samui, Chiang Mai, Krabi, Phuket, Pattaya, Rayong, Koh Chang. Kambodzsa, Vietnam, Siem Reap, Angkor Wat, Hanoi, Ho Chi Minh City.

Honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek. Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem továbbítjuk.

© 2020 thaicentrum.hu - Minden jog fenntartva!