A Thaiföld specialista
   

Látni kell / Royal Barges Museum

Royal Barges Museum


Királyi Flottamúzeum (Royal Barges Museum)

A Királyi Flottamúzeum, amely a Chao Phraya folyó partján, Bangkok Thonburi kerületének csendes zugában található, egy különleges hely, ahol Thaiföld vízi örökségének és királyi pompájának lenyűgöző darabjai kerülnek bemutatásra. Ez a különleges múzeum a királyi flotta díszeshajóinak otthona, amelyeket különleges alkalmakkor, például a királyi ceremóniákhoz és a buddhista ünnepekhez használnak. A látogatók itt megcsodálhatják az aprólékosan faragott és gazdagon díszített hajókat, amelyek a thai művészet és kézművesség csúcsát képviselik.

A múzeum gyűjteményében szereplő hajók mindegyike műalkotásnak számít, amelyek részletes faragásaikban és aranyozott díszítéseikben a thai mitológiai történeteket és szimbólumokat örökítik meg. A flotta leghíresebb darabja az Anekkachatphutchong, egy rituális hajó, amelyet különösen fontos események, mint például a királyi csatornaátkelés ceremóniája alkalmával használnak. Ezen hajók minden egyes részlete, a faragtatok finomságától a színpompás festményekig, a thai nép művészetének és kézművességének mély hagyományait tükrözi.

A Királyi Flottamúzeum nem csupán a királyi hajók tárolására szolgál, hanem lehetőséget biztosít arra is, hogy a látogatók megismerjék a hajók történetét és a rajtuk ábrázolt mitológiai jelenetek jelentőségét. A múzeum bemutatja, hogyan használták ezeket a hajókat az évszázadok során királyi felvonulásokban és vallási ceremóniákon, bemutatva a vízi felvonulások fontos szerepét a thai kultúrában.

A látogatás során a vendégek közelebbről is megismerhetik, hogyan készülnek és karbantartják ezeket a rendkívüli hajókat. Megtudhatják, hogy a hajók építése és fenntartása milyen speciális képességeket igényel, ami tovább örökíti a hajóépítés ősi mesterségét. A múzeum személyzete szívesen megosztja tudását a hajók történetéről és azok jelentőségéről, így a látogatók mélyebb betekintést nyerhetnek ebbe a különleges hagyományba.

A Királyi Flottamúzeum látogatása egyedülálló lehetőség arra, hogy a látogatók betekintést nyerjenek a thaiföldi királyi ceremóniák világába és felfedezzék a vízi felvonulások lenyűgöző szépségét. Ez a hely nem csupán a történelem és a művészet iránt érdeklődők számára kínál értékes élményeket, hanem mindenki számára, aki szeretné jobban megismerni a thai kultúra gazdagságát és sokszínűségét.

Bangkok dinamikus városának sokszínű látnivalói között a Királyi Flottamúzeum kiemelkedik mint egy csendes oázis, ahol a látogatók egy rövid időre elszakadhatnak a modern világ zajától, és elmerülhetnek Thaiföld gazdag kulturális örökségének tanulmányozásában. Ez a múzeum nem csak egy múltbéli korszak tanúja, hanem a jelen és a jövő generációi számára is inspirációt nyújtó hely, ahol a hagyomány és a művészet örök értékei tárulnak fel.

Thaiturizmus Utazási Iroda Kft.

1013 Budapes, Attila út 15.
Telefon: (1) 213-5133,
Mobil :+36-30-373-6738
E-mail: info@thaiturizmus.hu
MKEH: U-001500

UTAZÁSI SZERZŐDÉS
ADATÉDELEM


NYITVA TARTÁS

Hétfő-Csütörtök: 09:00-17:00
Péntek : 09:00-15:00
Szombat-Vasárnap: Zárva


LÁTNIVALÓK

Thai körút, Kambodzsa körút, vietnami körút, Thaiföldi utazás, Thaiföldi utak, Utazás Thaiföldre. Vietnámi utazás. Városnézés Bangkokban magyar nyelvű idegenvezetővel. Utazás phuketre, phuketi utazás. Koh Samui utak, utazások. Pattaya utak, utazások. Koh Chang utak, utazások, Krabi utak, utazások. Thaiföld, Bangkok, Phuket, Koh Samui, Chiang Mai, Krabi, Phuket, Pattaya, Rayong, Koh Chang. Kambodzsa, Vietnam, Siem Reap, Angkor Wat, Hanoi, Ho Chi Minh City.

Honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek. Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem továbbítjuk.

© 2020 thaicentrum.hu - Minden jog fenntartva!