A Thaiföld specialista
   

Látni kell / Észak-keleti rész

Észak-keleti rész


Thaiföld Észak-Keleti régiója, vagy ahogyan helyiek hívják, az Iszán, egy varázslatos terület, ahol a hagyományos thai kultúra és a lenyűgöző természeti tájak keverednek. Ez a régió kevésbé ismert a nemzetközi turisták körében, ami egyedülálló lehetőséget kínál a látogatóknak, hogy felfedezzék Thaiföld autentikus arcát, távol a tömegturizmustól.

Az Iszán vidéke a Mekong folyó mentén terül el, ami a határ Thaiföld és Laosz között. A folyóparti táj lenyűgöző, különösen a naplementék idején, amikor az ég színei tükröződnek a víz felszínén. A régióban számos nemzeti park található, amelyek otthont adnak a sűrű dzsungelnek, vízeséseknek és ritka állatfajoknak. Ezek közül kiemelkedik a Phu Kradueng Nemzeti Park, ahol a bátrak túrázhatnak a csúcsra, hogy csodálják meg a lenyűgöző panorámát.

Az Iszán régió kulturális szempontból is gazdag. Itt található az ősi Khmer birodalom emlékeit őrző Prasat Hin Phimai, egy lenyűgöző templomkomplexum, ami Angkor Wat elődjeként is tekinthető. A helyi piacok és falvak látogatása során a turisták betekinthetnek a helyi életmódba, megkóstolhatják az Iszán konyha ízeit, mint a som tam (papaya saláta), sticky rice (ragadós rizs) és a grillezett csirke.

Udon Thani tartományban található a Red Lotus Sea, vagy ahogyan helyiek nevezik, Talay Bua Daeng. Ez egy hatalmas tó, amely a hideg évszakban (novembertől februárig) teljesen beborul a rózsaszínű vízililiomokkal, ami lélegzetelállító látványt nyújt. Egy csónakút a tó közepére egy olyan élményt kínál, ami igazán egyedi Thaiföldön belül.

A Khmer és Lao kultúrák hatása erősen érezhető az Iszán művészetben és építészetben. A Ban Chiang régészeti helyszín, amely az UNESCO világörökségi listáján is szerepel, visszarepíti a látogatókat az időben, felfedezve a régió ősi történelmét és elődeink életmódját.

Az Iszán régió gazdag történelmi és kulturális öröksége mellett a vendégszerető helyi közösségekről is ismert. A látogatók gyakran számolnak be arról, hogy mennyire melegen fogadták őket, és mennyi mindenben részesültek a helyiek vendégszeretetéből. A régióban töltött idő lehetőséget kínál arra, hogy a turisták elmerüljenek a helyi kultúrában, részt vegyenek a hagyományos fesztiválokon és megismerjék a thaiföldi vidéki élet igazi arcát.

Thaiföld Észak-Keleti része tehát egy kihagyhatatlan úti cél azok számára, akik a turisztikai útvonalaktól eltérően keresik a kalandot és az autentikus élményeket. Az Iszán régió egy varázslatos világ, ahol a természet, a történelem és a kultúra találkozik, így egy felejthetetlen utazási élményt nyújtva minden látogató számára.

Thaiturizmus Utazási Iroda Kft.

1013 Budapes, Attila út 15.
Telefon: (1) 213-5133,
Mobil :+36-30-373-6738
E-mail: info@thaiturizmus.hu
MKEH: U-001500

UTAZÁSI SZERZŐDÉS
ADATÉDELEM


NYITVA TARTÁS

Hétfő-Csütörtök: 09:00-17:00
Péntek : 09:00-15:00
Szombat-Vasárnap: Zárva


LÁTNIVALÓK

Thai körút, Kambodzsa körút, vietnami körút, Thaiföldi utazás, Thaiföldi utak, Utazás Thaiföldre. Vietnámi utazás. Városnézés Bangkokban magyar nyelvű idegenvezetővel. Utazás phuketre, phuketi utazás. Koh Samui utak, utazások. Pattaya utak, utazások. Koh Chang utak, utazások, Krabi utak, utazások. Thaiföld, Bangkok, Phuket, Koh Samui, Chiang Mai, Krabi, Phuket, Pattaya, Rayong, Koh Chang. Kambodzsa, Vietnam, Siem Reap, Angkor Wat, Hanoi, Ho Chi Minh City.

Honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek. Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem továbbítjuk.

© 2020 thaicentrum.hu - Minden jog fenntartva!