A Thaiföld specialista
   

Látni kell / Sukhothai

Sukhothai


Sukhothai

Sukhothai, Thaiföld egyik legszebb és történelmileg legfontosabb városa, ahol a thai civilizáció hajnala kibontakozott. Ez a varázslatos hely az első független thai királyság szülőföldje, amely a 13. században virágzott fel, és ma az UNESCO világörökségi listáján szerepel. A Sukhothai Történelmi Park a múlt idők dicsőségét őrzi, és lenyűgöző betekintést nyújt a régi Sziámi Királyság életébe, művészetébe és építészetébe.

A park területén szétszórtan található templomromok és szobrok, melyek a buddhista művészet remekművei. A legjelentősebb látványosságok közé tartozik a Wat Mahathat, a királyság spirituális központja, amely híres a lenyűgöző lotuszos oszlopokról és a hatalmas, meditáló Buddha szoborról. A Wat Si Chum egy másik emblematikus helyszín, amelyet a hatalmas, falak közül előbukkanó Buddha ujjáról ismernek, amely méltóságteljes nyugalommal tölti meg a teret.

Sukhothai nem csak a történelmi parkjáról híres. A város környéke gazdag természeti szépségekben is, mint például a Ramkhamhaeng Nemzeti Park, ahol források, vízesések és virágzó vadon élő növényzet található, ideális a kirándulók és a természetjárók számára. A közelben fekvő Si Satchanalai Történelmi Park is egy látogatást megérő hely, ahol további ősi romok és templomok maradványai találhatók, melyek szintén az UNESCO védelme alatt állnak.

A látogatók számára Sukhothai igazi kulináris élményt is kínál. A helyi piacon megkóstolható a híres Sukhothai tészta, amely egyedi ízvilágával – egy tökéletes keveréke a friss zöldségeknek, a sovány húsnak és a különleges fűszereknek – minden ínyencet elbűvöl. A város számos kis éttermében és utcán lehetőség nyílik arra, hogy felfedezzük a hagyományos thai ételeket és a helyi specialitásokat.

A Sukhothai-ba történő utazás nem csak egy utazás a múltba, hanem egy lehetőség arra is, hogy mélyebb betekintést nyerjünk a thai kultúra, hagyományok és a buddhizmus gyökereibe. A látogatókat lenyűgözi a hely szellemisége, a történelmi emlékek szépsége és a természetes táj varázsa.

Minden egyes lépéssel, amit ebben a történelmi városban teszünk, egy-egy fejezet nyílik meg Thaiföld gazdag múltjából, ami lehetővé teszi számunkra, hogy jobban megértsük a thai nép örökségét és értékeit. Sukhothai tehát nem csupán egy turisztikai célpont; ez egy olyan hely, ahol a történelem életre kel, és ahol minden látogató megtalálhatja a saját kapcsolatát Thaiföld lenyűgöző kulturális tájával.

 

 

Thaiturizmus Utazási Iroda Kft.

1013 Budapes, Attila út 15.
Telefon: (1) 213-5133,
Mobil :+36-30-373-6738
E-mail: info@thaiturizmus.hu
MKEH: U-001500

UTAZÁSI SZERZŐDÉS
ADATÉDELEM


NYITVA TARTÁS

Hétfő-Csütörtök: 09:00-17:00
Péntek : 09:00-15:00
Szombat-Vasárnap: Zárva


LÁTNIVALÓK

Thai körút, Kambodzsa körút, vietnami körút, Thaiföldi utazás, Thaiföldi utak, Utazás Thaiföldre. Vietnámi utazás. Városnézés Bangkokban magyar nyelvű idegenvezetővel. Utazás phuketre, phuketi utazás. Koh Samui utak, utazások. Pattaya utak, utazások. Koh Chang utak, utazások, Krabi utak, utazások. Thaiföld, Bangkok, Phuket, Koh Samui, Chiang Mai, Krabi, Phuket, Pattaya, Rayong, Koh Chang. Kambodzsa, Vietnam, Siem Reap, Angkor Wat, Hanoi, Ho Chi Minh City.

Honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek. Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem továbbítjuk.

© 2020 thaicentrum.hu - Minden jog fenntartva!