A Thaiföld specialista
   

Látni kell / Wat Pho

Wat Pho


Wat Pho (A Fekvő Buddha Temploma/Temple of the Reclining Buddha)

Bangkok szívében, ahol a modern város zaját a spirituális nyugalom és a történelmi gazdagság váltja fel, ott található a Wat Pho, a Fekvő Buddha Temploma. Ez a hely nem csupán egy templom; ez egy oázis a nyüzsgő város közepén, ahol a látogatók meríthetnek erőt a nyugalomból és a tiszteletből, amit ez a különleges hely sugároz. A Wat Pho nem csak Bangkok, hanem egész Thaiföld egyik legkedveltebb és legtiszteltebb szentélye, amely híres a világ egyik legnagyobb fekvő Buddha szobráról.

A templom komplexuma több mint egy hektáron terül el, és otthont ad a hatalmas, 46 méter hosszú és 15 méter magas, lenyűgöző aranyozással borított fekvő Buddha szobrának. A szobor nem csupán méreteivel, hanem a mögötte rejlő spirituális jelentőséggel is lenyűgözi a látogatókat. A Buddha nyugalmát és a nirvánába való átlépés pillanatát szimbolizálja, ezáltal mély spirituális élményt nyújtva mindenki számára.

A Wat Pho azonban ennél sokkal többet kínál. A templomkomplexum Thaiföld egyik legnagyobb és legösszetettebb kollekcióját rejtő több mint 1000 Buddha-szobor otthona, valamint a thai masszázs és gyógyítás ősi iskolájának helyszíne is. A látogatók felfedezhetik a színpompás csarnokokat, amelyek falain és oszlopain a részletes faragások és festmények a buddhizmus tanításait és a thai mitológiát elevenítik meg.

Sétáljon a templomterület gyönyörű, jól karbantartott kertjeiben, és csodálja meg a tradicionális thai építészetet. A különböző stúpák és pagodák, amelyek egy-egy fontos királyi családtag vagy buddhista tanító előtt tisztelegnek, különleges látványosságot nyújtanak. Ezek a struktúrák nem csak vallási jelentőséggel bírnak, hanem Thaiföld gazdag történelmének és kultúrájának tanúi is.

A Wat Pho nem csak egy turisztikai látványosság; ez a hely lehetőséget kínál a látogatóknak, hogy közelebb kerüljenek a thai kultúrához és spirituális hagyományokhoz. Vegyen részt egy vezetett meditáción, vagy próbálja ki a híres thai masszázst, amelynek gyökerei ebben a szent helyen nyugszanak, és tapasztalja meg a testi és lelki megújulást.

A Wat Pho látogatása nem csupán egy kirándulás egy gyönyörű és történelmi helyre; ez egy utazás a belső béke felé. Tervezze meg látogatását most, és engedje, hogy a Wat Pho lenyűgöző szépsége és spirituális mélysége magával ragadja. Fedezze fel a thai kultúra és spiritualitás gazdagságát ebben a lenyűgöző templomban, ahol minden sarkon új felfedezés vár. Ne hagyja ki ezt az egyedülálló lehetőséget, hogy részese legyen Bangkok spirituális szívének, és tapasztalja meg azt a nyugalmat és békét, amit csak egy ilyen szent hely tud nyújtani.

 

 

 

Thaiturizmus Utazási Iroda Kft.

1013 Budapes, Attila út 15.
Telefon: (1) 213-5133,
Mobil :+36-30-373-6738
E-mail: info@thaiturizmus.hu
MKEH: U-001500

UTAZÁSI SZERZŐDÉS
ADATÉDELEM


NYITVA TARTÁS

Hétfő-Csütörtök: 09:00-17:00
Péntek : 09:00-15:00
Szombat-Vasárnap: Zárva


LÁTNIVALÓK

Thai körút, Kambodzsa körút, vietnami körút, Thaiföldi utazás, Thaiföldi utak, Utazás Thaiföldre. Vietnámi utazás. Városnézés Bangkokban magyar nyelvű idegenvezetővel. Utazás phuketre, phuketi utazás. Koh Samui utak, utazások. Pattaya utak, utazások. Koh Chang utak, utazások, Krabi utak, utazások. Thaiföld, Bangkok, Phuket, Koh Samui, Chiang Mai, Krabi, Phuket, Pattaya, Rayong, Koh Chang. Kambodzsa, Vietnam, Siem Reap, Angkor Wat, Hanoi, Ho Chi Minh City.

Honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek. Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem továbbítjuk.

© 2020 thaicentrum.hu - Minden jog fenntartva!