A Thaiföld specialista
   

Látni kell / Utazás Kambodzsába,Siem Reapba

Utazás Kambodzsába,Siem Reapba


Négyféleképpen juthatunk el Bangkokból Siem Reap-ba


1.) Repülővel, az Air Asia járatával. Naponta 2 közvetlen járat indul Siem Reap-ba, ill. vissza Bangkokba. Repülőjegy ára: 60-80 USD + csoamag + illeték. Magyarországon jelenleg nincs kambodzsai nagykövetség, ezért a vízumot elektronikusan vagya repülőtéren érkezéskor a visa form kitöltése után tudjuk megcsináltatni. Ez néhány percet vesz igénybe. A vízum díja 32 USD/fő.


2.)  Bangkokból taxival Poi Petig, ( kb. 3.500 THB / taxi ) onnan gyalog át a határon, majd egy bérelt autóval, (  95 USD ) vagy kisbusszal ( 110 USD ) Siem Reap-ig. Mivel megcsinálták a Poi Pet-Siem Reap közötti utat, így ennek az útnak a teljes menetideje ( attól föggően, hogy Bangkokból honnan indul az ember ) kb. 6 óra, tehát kényelemben és menetidőben vetekszik a repülővel. ( repülővel a teljes menetidő transzferrel várakozásokkal együtt kb. 5-6 óra ) Ez egy általunk lejárt alternatív megoldás, ami viszonylag kényelmes és olcsóbb mint a repülő. Gyerekes-, és ( vagy ) nagyobb családoknak, baráti társaságoknak is ajánljuk ezt a megoldást. Egyetlen kényelmetlen pontja van, az pedig a határ, ahol csak gyalogosan lehet átmenni Kambodzsába. Ezért kb. 200 métert húzni kell a bőröndöket.

 


3.) Menetrend szerinti busszal a Mo Chit buszterminálról lehet eljutni Aranyaprathet-ig. A buszok kb. óránként indulnak, áraik a busz minőségétől függenek. Egy normál légkondicionált busz viteldíja kb. 400 THB / út / fő, menetidő kb. 4-5 óra. A határ Aranyaprathettől 6 km-re van, oda  kb.30 THB / fő-ért elviszi az utast egy tuk-tuk. A határátkelőhelyen csak gyalogosan lehet közlekedni, járműveket nem engednek át a határon. A vízumot a visa form kitöltése után a határon néhány perc alatt az útlevélbe ütik 20 USD ellenében. A kambodzsai oldalról pedig Siem Reap-ig bérelt autóval vagy "taxival" érdemes közlekedni, melynek a viteldíja kb.95 USD / út, menetideje pedig 2 óra. Ezt már jó előre érdemes lefixálni, hogy biztosan várja a kocsi az embert a határon.

4.) A Khaosan Roadról is indulnak légkondicionált buszok Siem Reap-ba, ezeknek az ára 600 THB / fő / út. Aranyaprathet-ig nincs gond, odáig a légkondicionált busszal gond nélkül eljut az ember. Ott kezdődnek az igazi megpróbáltatások. Leteszik az embert egy étteremnél és megpróbálják meggyőzni, hogy csináltassa meg a vízumát 1.200 THB-ért, mert így nem kell a határon 2-3 órát várnia vízum elkészítésével. A rutintalan utazók belemennek ebbe a dologba, a rutinosabbak, ill. akik már böngészték a netet, azok nem. Itt a győzködéssel és a rutintalanok vízumcsináltatásával elmegy kb. 2-3 óra, végül is a semmire. Egyébként az étteremmel semmi gond, az árai normálisak, nem az evésre, hanem a +200 THB-ra megy ki a játék. Itt a rutintalanok vesztenek 200 THB-t és mindenki 2-3 órát. Ezután a busszal megközelíti a csapat a határt, ott mindenki leszáll és gyalogosan indul a határnak. És láss csodát, a kambodzsai vízumot 20 USD-ért kb. 10 perc alatt megkapja a rutinosabb utazó. A határ másik oldalán várja a csapatot egy kb. 50-es évek beli busz, mely elviszi az első pénzváltóhelyig az embereket. Itt megpróbálnak mindenkit meggyőzni, hogy váltson pénzt, mert csak rialban lehet fizetni mindenhol. A rutintalanok megint bedőlnek és sűrű sorokban váltanak pénzt. Ezzel megint elmegy 1-2 óra és még mindig csak a határon van az ember délután 4-5 óra tájban. Ezután indul a busz  ( mely nem légkondicionált ) a kb. 150 km-re lévő Siem Reapba., ahova sötétedéskor érkezik egy guest house-hoz, ahol mindjárt felajánlják, hogyha nincs foglalt szobálya, akkor 10 USD / szobáért meg tud szállni az elcsigázott utazó.

Thaiturizmus Utazási Iroda Kft.

1013 Budapes, Attila út 15.
Telefon: (1) 213-5133,
Mobil :+36-30-373-6738
E-mail: info@thaiturizmus.hu
MKEH: U-001500

UTAZÁSI SZERZŐDÉS
ADATÉDELEM


NYITVA TARTÁS

Hétfő-Csütörtök: 09:00-17:00
Péntek : 09:00-15:00
Szombat-Vasárnap: Zárva


LÁTNIVALÓK

Thai körút, Kambodzsa körút, vietnami körút, Thaiföldi utazás, Thaiföldi utak, Utazás Thaiföldre. Vietnámi utazás. Városnézés Bangkokban magyar nyelvű idegenvezetővel. Utazás phuketre, phuketi utazás. Koh Samui utak, utazások. Pattaya utak, utazások. Koh Chang utak, utazások, Krabi utak, utazások. Thaiföld, Bangkok, Phuket, Koh Samui, Chiang Mai, Krabi, Phuket, Pattaya, Rayong, Koh Chang. Kambodzsa, Vietnam, Siem Reap, Angkor Wat, Hanoi, Ho Chi Minh City.

Honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek. Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem továbbítjuk.

© 2020 thaicentrum.hu - Minden jog fenntartva!