A Thaiföld specialista
   

Látni kell / Phuket

Phuket


Phuket

A Malajziáig terjedő csodaszép földnyelv Thaiföld leggyorsabban fejlődő üdülőterülete. Olyan helyek, mint Phuket, mely valaha hosszadalmas országúti utazással vagy tengeri hajózással volt Bangkokból elérhető, ma kb. egyórás repülőutat jelent. Phuketre Európából közvetlen járattal is mehetünk.
A tengerparti városokból eljuthatunk a fejletlen, bár korántsem elszegényedett trópusokra. A dél Thaiföld legprosperálóbb vidéke Bangkok után. A gumi- és kókuszpálma-ültetvények mellett az ónbányászat és a halászat jelentős.
Aki kulturális igényeit már kielégítette, forduljon dél felé. Pompás strandok, bámulatos szigetek várják. Nagyszerű búvárkodási és vízisport-lehetőségek vannak. Az élet könnyed és kozmopolita. A népszerűbb üdülőhelyeken német, svéd, olasz és francia turisták tömegével találkozunk. A megélhetési költségek is sokkal olcsóbbak.
A délvidék konyhája a malajziaira emlékeztet. A gazdag fűszerezést általában kókusztejjel mérséklik. A dél többnyire muzulmán népessége több húst is fogyaszt. A buja rizsföldek és kaucsukfaültetvények között egy mecset éppen olyan gyakran bukkan elő, mint egy wat. Az iszlám hatás miatt a kultúra is sokkal inkább maláj, mint thaiföldi.
Dél felé utazva Bangkok fényévnyi távolságra tűnik. Búvárkodás, halászás, úszás vagy egyszerűen lazítás a kristálytiszta tengerben Thaiföld déli részén - rövid paradicsomi élménynek fog tűnni.


Phuket és környéke

A nemzetközi hírnévnek örvendő Phuket-sziget Thaiföld délnyugati partvidéke közelében, az Andamán-tengerben fekszik. Csodás tengerpart és számtalan vízisport-lehetőség vonzza ide a turistákat, és szerencsére a sziget elég nagy ehhez.
A tartomány önálló közigazgatású, a szárazfölddel híd köti össze. Buja és hegyvidékes terület, gazdagságát a guminak, ónnak és a turizmusnak köszönheti. A turizmus előfutárai, a hippik fedezték fel a 60-as években.
A Phuket repülőtérről indulva a thai hősnők egy újabb érdekes emlékműve mellett haladunk el. Nővérek, kivont karddal állnak, állítólag ők vezették Phuket védelmét az 1785-ös burmai támadáskor.Phuket városa (50 000-es lakosú) a fő üdülőhelytől, Patong parttól a sziget belseje felé autóval kb. 20 percre van. Először zsúfoltnak és szürkének tűnik, de közelebbről nézve kedves üzletházakat látunk, melyek kínai tulajdonban vannak, hiszen a kereskedelemben itt ők dominálnak. A számtalan fehér, gyarmati stílusú épület Penangra emlékeztet. Az új, görögös stílusú építészet furcsa, de nem kellemetlen.Vásárolni tűrhetően lehet, karórautánzatok, Benetton sportruházat-utánzatok, pávatoll legyezők és faragott elefántszobrok. Na de Phuketre nem vásárolni megyünk. Bár ahhoz túl nagy, hogy a "sziget érzését" keltse bennünk, a hazautazás előtti pihenésre kiváló hely.A látnivalókat főleg a tengerparton találjuk. Felejtsük el a keleti partot. A pálmafákkal szegélyezett nyugati partot a langyos vizű Andamán-tenger mossa. A strandok közül Patong épült ki a legjobban. A hosszan elnyúló homokos partot nyugágyak, napernyők lepik el. Szörfözni és vitorlázni lehet. Kisebb a forgatag, mint Pattayában. Könnyű az élet Patongban, bár a bokánkat még kificamíthatjuk a strandról az üzletbe menet. A legfontosabb szállodák, éttermek, üzletek és turistairodák sávja a parttal párhuzamosan fut. Hacsak nem kedveljük a zajt, kerüljük el: nappal motorbiciklik, éjszaka diszkók.

Éjszakai élet

Bár pattayai mértékkel mérve szerény, de mégis eleven a patongi éjszakai élet. A Bangla Roadot "Sydney", "Paris", "Swiss Garden" és hasonló nevű bárok, klubok szegélyezik. Sötétedés után a legcsillogóbb terület a Soi Bangla környéke, itt is a pattayai nyitott árkádos bárok, ugyanolyan kacagó bárhölgyekkel tele.

Eljutás Phuketre

Országúton: A Transportation Co. Ltd.; Phuket Racha Tour; Suwannachok; Phuket Tour; Phuket Travel Service indítanak távolsági buszokat Bangkokból. Érdemes VIP 24-es busszal közlekedni. Ezek a buszok olcsóak, légkondicionáltak, kényelmesek, menetidejük kb. 12 óra.
Repülővel: Thai Airways International, Bangkok Airways, NOK Air, Air Asia naponta több járatot indít Bangkokból. Helyfoglalás fontos, mert vannak időszakok, amikor minden járat tele van és a reptéren indulás előtt már nem, vagy csak drágán lehet repülőjegyet venni.

Helyi közlekedés

A városból a különböző tengerpartokra: minibusz indul naponta a piactól mindenhová, kivéve Rawai Beach és Nai Harn Beach. 8.00-18.00 óráig 30 percenként indul a Ranong Roadról autóbusz. A turisták tuk-tukot is bérelhetnek a különböző partokon; eltérő árak - a távolságnak megfelelően. A tuk-tukot bárhol megállíthatjuk.

Thaiturizmus Utazási Iroda Kft.

1013 Budapes, Attila út 15.
Telefon: (1) 213-5133,
Mobil :+36-30-373-6738
E-mail: info@thaiturizmus.hu
MKEH: U-001500

UTAZÁSI SZERZŐDÉS
ADATÉDELEM


NYITVA TARTÁS

Hétfő-Csütörtök: 09:00-17:00
Péntek : 09:00-15:00
Szombat-Vasárnap: Zárva


LÁTNIVALÓK

Thai körút, Kambodzsa körút, vietnami körút, Thaiföldi utazás, Thaiföldi utak, Utazás Thaiföldre. Vietnámi utazás. Városnézés Bangkokban magyar nyelvű idegenvezetővel. Utazás phuketre, phuketi utazás. Koh Samui utak, utazások. Pattaya utak, utazások. Koh Chang utak, utazások, Krabi utak, utazások. Thaiföld, Bangkok, Phuket, Koh Samui, Chiang Mai, Krabi, Phuket, Pattaya, Rayong, Koh Chang. Kambodzsa, Vietnam, Siem Reap, Angkor Wat, Hanoi, Ho Chi Minh City.

Honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek. Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem továbbítjuk.

© 2020 thaicentrum.hu - Minden jog fenntartva!