A Thaiföld specialista
   

Látni kell / National Museum

National Museum


Nemzeti Múzeum Bangkokban (National Museum in Bangkok)

Bangkok szívében, a Királyi Palotától csupán egy rövid sétányira található a Bangkok Nemzeti Múzeum, amely nem csak Thaiföld, hanem Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb és legfontosabb kulturális intézménye. Ez a múzeum egy olyan kapu a múltba, amely lehetővé teszi a látogatók számára, hogy mélyrehatóan megismerjék a thaiföldi nép gazdag történelmét, művészetét és kultúráját.

A múzeum története 1874-re nyúlik vissza, amikor IV. Rama király úgy döntött, hogy a királyi gyűjteményt a nyilvánosság számára is hozzáférhetővé teszi. Azóta a múzeum gyűjteménye folyamatosan bővült, és ma már több ezer tárgyat számlál, amelyek a thaiföldi és a szélesebb délkelet-ázsiai régió kulturális örökségét mutatják be.

A múzeum épületei önmagukban is lenyűgözőek, hiszen a hagyományos thaiföldi építészeti stílusban készültek, amelyeket gyönyörűen karbantartott kertek vesznek körül, létrehozva egy békés és nyugodt környezetet a város zajától távol. A múzeum területén több történelmi épület is található, köztük a 18. századi Wang Na Palota, amely ma a fő kiállítási tér.

A múzeum kiállításai széles körűek és változatosak, többek között régészeti leleteket, történelmi emléktárgyakat, hagyományos thaiföldi ruházatot, fegyvereket, ékszereket, kerámiákat és a híres Ayutthaya és Sukhothai korszakokból származó Buddha-szobrokat foglalnak magukban. Külön kiemelendő a „Thaiföldi Művészetek és Kézművességek Története” című állandó kiállítás, amely részletes betekintést nyújt a thaiföldi kézművesség fejlődésébe és sokszínűségébe.

Egyik legelbűvölőbb része a múzeumnak a „Buddhista Művészetek Kincsei” kiállítás, ahol a látogatók megcsodálhatják a különböző időszakokból és stílusokból származó Buddha-szobrokat, amelyek mind a buddhizmus mély spirituális jelentőségét és a thaiföldi emberek hitét tükrözik.

A Bangkok Nemzeti Múzeum nem csupán egy múltidéző hely, hanem egy olyan kulturális központ is, ahol rendszeresen rendeznek előadásokat, művészeti és kézműves műhelyeket, valamint kulturális eseményeket, lehetőséget biztosítva a látogatóknak, hogy aktív részesei legyenek a thaiföldi kultúrának. Ez egy olyan hely, ahol a múlt és a jelen összefonódik, és ahol a thaiföldi nép büszkesége és kulturális öröksége minden látogató számára érzékelhetővé válik.

A Bangkok Nemzeti Múzeum látogatása nem csak azok számára ajánlott, akik a történelem és a művészet iránt érdeklődnek, hanem mindenki számára, aki mélyebben szeretne elmerülni a thaiföldi kultúrában és megérteni azt a különleges szellemiséget, amely Thaiföldöt olyan egyedülállóvá teszi. Ez a hely egy igazi kincsesbánya, ahol a látogatók órákat tölthetnek el, felfedezve a thaiföldi nép történetét és hagyományait, amelyek formálták az országot az évszázadok során.

Thaiturizmus Utazási Iroda Kft.

1013 Budapes, Attila út 15.
Telefon: (1) 213-5133,
Mobil :+36-30-373-6738
E-mail: info@thaiturizmus.hu
MKEH: U-001500

UTAZÁSI SZERZŐDÉS
ADATÉDELEM


NYITVA TARTÁS

Hétfő-Csütörtök: 09:00-17:00
Péntek : 09:00-15:00
Szombat-Vasárnap: Zárva


LÁTNIVALÓK

Thai körút, Kambodzsa körút, vietnami körút, Thaiföldi utazás, Thaiföldi utak, Utazás Thaiföldre. Vietnámi utazás. Városnézés Bangkokban magyar nyelvű idegenvezetővel. Utazás phuketre, phuketi utazás. Koh Samui utak, utazások. Pattaya utak, utazások. Koh Chang utak, utazások, Krabi utak, utazások. Thaiföld, Bangkok, Phuket, Koh Samui, Chiang Mai, Krabi, Phuket, Pattaya, Rayong, Koh Chang. Kambodzsa, Vietnam, Siem Reap, Angkor Wat, Hanoi, Ho Chi Minh City.

Honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek. Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem továbbítjuk.

© 2020 thaicentrum.hu - Minden jog fenntartva!