A Thaiföld specialista
   

Látni kell / Wat Arun

Wat Arun


Wat Arun ( Hajnal Templom )

A Wat Arun, más néven a Hajnal Temploma, Bangkok egyik legikonikusabb és legcsodálatosabb temploma, amely a Chao Phraya folyó nyugati partján, Thonburi kerületében magasodik. Ez a lenyűgöző építmény nem csupán a thaiföldi buddhizmus egyik jelképe, hanem egy olyan művészeti remekmű is, amely a látogatókat a hajnal első sugarainak megjelenésekor a leginkább lenyűgözi, amikor a napfény aranyos fényében fürdik a templom.

A Wat Arun története a 17. századig nyúlik vissza, de mai formáját a 19. században nyerte el, amikor Rama II. és Rama III. királyok uralkodása alatt újjáépítették és bővítették. A templom központi prangja (tornyos szentély), amely Khmer stílusban épült, több mint 70 méter magas, és gyönyörűen díszített, színes porcelánnal és üveggel borított, ami a napfényben csillogó és ragyogó hatást kelt.

A Wat Arun nem csupán azért különleges, mert nappal gyönyörű látványt nyújt, hanem mert az esti órákban és éjszaka is lenyűgözően megvilágítják, így a folyó túlpartjáról nézve is csodálatos fotózni valót biztosít. A templom megközelíthető hajóval a folyón át, ami önmagában is egy kellemes és emlékezetes élmény, különösen naplementekor.

A látogatók belépve a templom területére azonnal érezhetik a hely szakrális atmoszféráját. A központi prang körül négy kisebb prang áll, amelyek mindegyike a hindu istenség, Phra Phai (Vayu) tiszteletére épült, és finom domborművekkel díszített, amelyek az indiai epikus történeteket, a Ramayanát és más mitológiai jeleneteket ábrázolnak.

A templom területén számos másik kisebb pavilon, szentély és szobor található, amelyek mindegyike a buddhista vallás fontos szimbólumait és tanításait jeleníti meg. A látogatók megcsodálhatják a számos Buddha-szobrot, beleértve a híres Ayutthaya stílusú ülő Buddhát is, amely a templom egyik legtiszteletteljesebb szentélyében található.

A Wat Arun látogatása egy olyan spirituális utazás, amely lehetőséget nyújt a látogatóknak, hogy elmerüljenek a buddhista filozófiában, megcsodálják a thai művészet és építészet csodáit, és egy pillanatra elszakadjanak a modern világ zajától. A lépcsők megmászása a központi prang tetejére kihívást jelenthet, de a fáradság kárpótlásaként a csúcsról nyíló kilátás a folyóra és a városra felejthetetlen élmény.

A Wat Arun nem csupán egy templom; ez egy olyan hely, ahol a hajnal első sugaraihoz hasonlóan a remény és a megújulás érzése is felébred. Bangkok dinamikus városában a Hajnal Temploma egy nyugodt menedéket nyújt, ahol az idő lassabban halad, és ahol minden látogató megtalálhatja a békét és a csendet.

 

<

Thaiturizmus Utazási Iroda Kft.

1013 Budapes, Attila út 15.
Telefon: (1) 213-5133,
Mobil :+36-30-373-6738
E-mail: info@thaiturizmus.hu
MKEH: U-001500

UTAZÁSI SZERZŐDÉS
ADATÉDELEM


NYITVA TARTÁS

Hétfő-Csütörtök: 09:00-17:00
Péntek : 09:00-15:00
Szombat-Vasárnap: Zárva


LÁTNIVALÓK

Thai körút, Kambodzsa körút, vietnami körút, Thaiföldi utazás, Thaiföldi utak, Utazás Thaiföldre. Vietnámi utazás. Városnézés Bangkokban magyar nyelvű idegenvezetővel. Utazás phuketre, phuketi utazás. Koh Samui utak, utazások. Pattaya utak, utazások. Koh Chang utak, utazások, Krabi utak, utazások. Thaiföld, Bangkok, Phuket, Koh Samui, Chiang Mai, Krabi, Phuket, Pattaya, Rayong, Koh Chang. Kambodzsa, Vietnam, Siem Reap, Angkor Wat, Hanoi, Ho Chi Minh City.

Honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek. Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem továbbítjuk.

© 2020 thaicentrum.hu - Minden jog fenntartva!