A Thaiföld specialista
   

Látni kell / Grand Palace

Grand Palace


Királyi Palota és Wat Phra Kaew ( The Grand Palace & Wat Phra Kaew )

Bangkok szívében, a fényűző és lenyűgöző Királyi Palota (Grand Palace) komplexum nem csupán Thaiföld egyik legfontosabb kulturális és történelmi jelképe, hanem egy olyan csodálatos hely is, amely minden látogatót elbűvöl azonnal. A 1782-ben, Bangkok alapításának évében kezdett építeni, a Királyi Palota egyszerre szolgált a thaiföldi királyi család hivatalos rezidenciájaként és az ország kormányzati központjaként. Bár a király már nem itt lakik, a palota még mindig jelentős állami események és ceremóniák helyszíne.

A Grand Palace területe több mint 218 000 négyzetméter, és számos épületből, udvarból, pavilonból és templomból áll, mindegyik aprólékosan kidolgozott és lenyűgözően díszített, ami egy igazi vizuális élvezetet nyújt a látogatóknak. A palotakomplexum bejárása egyfajta időutazás, ahol minden lépéssel mélyebbre hatolhatunk Thaiföld gazdag történelmébe és kultúrájába.

Az egyik legfontosabb látnivaló a Smaragd Buddha Temploma (Wat Phra Kaew), amely otthont ad a híres Smaragd Buddha szobornak. Ez a kis, de rendkívül tiszteletben tartott szobor az ország védőszentjének számít, és három évszakonként megváltoztatják a ruháját egy ceremoniális szertartás keretében, amit maga a thaiföldi király végez. A templom belseje és külső része is lenyűgözően gazdag díszítéssel büszkélkedhet, beleértve a kézzel faragott arany szobrokat és a falakon ábrázolt hatalmas, részletes freskókat, amelyek a buddhista mitológia fontos eseményeit mesélik el.

A palota többi része sem kevésbé lenyűgöző. A Boromabiman Hall és az Amarinda Hall, a korábbi királyi lakosztályok, valamint a Chakri Maha Prasat Hall, egy keleti és nyugati építészeti elemeket ötvöző lenyűgöző épület, mindegyik történeteket rejt, amelyek a thaiföldi monarchia hosszú és változatos történetéhez kapcsolódnak.

A Királyi Palota komplexumát bejárva a látogatók nemcsak Thaiföld kulturális örökségének gazdagságát és sokszínűségét csodálhatják meg, hanem betekintést nyerhetnek a thai emberek mély tiszteletébe és elkötelezettségébe is, amit a királyi család iránt éreznek. A gondosan karbantartott kertek, az aranyozott tornyok és a csendes udvarok mind hozzájárulnak ahhoz az érzéshez, hogy valóban egy másik világba léptünk.

A Királyi Palota látogatása Bangkokban kötelező program minden utazó számára, aki mélyebben szeretne elmerülni a thaiföldi kultúrában és megérteni annak finomságait. Itt minden egyes részlet, minden egyes szobor és épület történeteket mesél, amelyek segítenek jobban megérteni Thaiföld múltját és jelenét. A palota nem csupán egy turisztikai látványosság; ez egy élő emlékmű, amely tiszteleg a thaiföldi nép történelme és kulturális öröksége előtt.

 

Thaiturizmus Utazási Iroda Kft.

1013 Budapes, Attila út 15.
Telefon: (1) 213-5133,
Mobil :+36-30-373-6738
E-mail: info@thaiturizmus.hu
MKEH: U-001500

UTAZÁSI SZERZŐDÉS
ADATÉDELEM


NYITVA TARTÁS

Hétfő-Csütörtök: 09:00-17:00
Péntek : 09:00-15:00
Szombat-Vasárnap: Zárva


LÁTNIVALÓK

Thai körút, Kambodzsa körút, vietnami körút, Thaiföldi utazás, Thaiföldi utak, Utazás Thaiföldre. Vietnámi utazás. Városnézés Bangkokban magyar nyelvű idegenvezetővel. Utazás phuketre, phuketi utazás. Koh Samui utak, utazások. Pattaya utak, utazások. Koh Chang utak, utazások, Krabi utak, utazások. Thaiföld, Bangkok, Phuket, Koh Samui, Chiang Mai, Krabi, Phuket, Pattaya, Rayong, Koh Chang. Kambodzsa, Vietnam, Siem Reap, Angkor Wat, Hanoi, Ho Chi Minh City.

Honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek. Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem továbbítjuk.

© 2020 thaicentrum.hu - Minden jog fenntartva!