A Thaiföld specialista
   

Látni kell / Kanchanaburi

Kanchanaburi


Kanchanaburi, Kwai folyó

Kanchanaburi, Thaiföld nyugati, Burmával határos tartománya, mely stratégiailag fontos volt a történelem folyamán. Legnagyobb nevezetessége a Kwai folyó és a rajta lévő híd, amely főképp a háborús film folytán vált híressé. Emellett a természeti szépségek, Erawan, Saiyok Yai vízesései és Prasart Muang Sing khmer stílusú palota maradványai teszik teljessé az ott eltöltött időt.

A Thaiföldet 1942-ben elfoglaló Japán csapatok is azt a területet szemelték ki, hogy megépítsék közel 400 km hosszú vasúti pályájukat. Ezért munkára is fogtak 61 ezer szövetséges katonát. 1945-ben a szövetséges légierő bombázása vetett véget a japán tervnek.
A 18 hónap alatt felépített, 400 kilométer hosszú vasútvonal kialakításán több mint 16.000 szövetséges - főképp angol, holland és ausztrál - hadifogoly dolgozott. A hírhedt vonal 140 kilométernyi szakasza még ma is üzemel, ám az 1957-ben készített mozifilm témájául is szolgáló Kwai folyó fölött magasodó híd már csak turisztikai látványosság. Egy vonattal lehet átmenni a híd egyik oldaláról a másikra. Ezt gyalog is érdemes megtenni, így lehetőség nyílik fényképezésre a hídról. A híd melletti, folyón lévő étteremben viszonylag olcsón, jót lehet enni.

A temetőben rengeteg síremlék van, melyeket rendszeresen ápolnak és gyönyörűen karban tartanak, így maga a temető „szépnek” mondható. A síremlékeken olvasható a háború során elesett katonáknak a neve, alakulata és beosztása.

A temető mellett emeltek egy katolikus templomot, hogy a halottak lelki üdvéért imádkozzanak. A városon kívül, a vasút mellett egy sziklába vájt barlangba vittek egy Buddha szobrot, szintén a halottakért, mert a helyiek folyamatosan hallották a rabok kopácsolását és a láncok csörgését.

Thaiturizmus Utazási Iroda Kft.

1013 Budapes, Attila út 15.
Telefon: (1) 213-5133,
Mobil :+36-30-373-6738
E-mail: info@thaiturizmus.hu
MKEH: U-001500

UTAZÁSI SZERZŐDÉS
ADATÉDELEM


NYITVA TARTÁS

Hétfő-Csütörtök: 09:00-17:00
Péntek : 09:00-15:00
Szombat-Vasárnap: Zárva


LÁTNIVALÓK

Thai körút, Kambodzsa körút, vietnami körút, Thaiföldi utazás, Thaiföldi utak, Utazás Thaiföldre. Vietnámi utazás. Városnézés Bangkokban magyar nyelvű idegenvezetővel. Utazás phuketre, phuketi utazás. Koh Samui utak, utazások. Pattaya utak, utazások. Koh Chang utak, utazások, Krabi utak, utazások. Thaiföld, Bangkok, Phuket, Koh Samui, Chiang Mai, Krabi, Phuket, Pattaya, Rayong, Koh Chang. Kambodzsa, Vietnam, Siem Reap, Angkor Wat, Hanoi, Ho Chi Minh City.

Honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek. Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem továbbítjuk.

© 2020 thaicentrum.hu - Minden jog fenntartva!